Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna

Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny » Carpaccio wołowe
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Carpaccio wołowe
PostWysłany: Nie 2:41, 28 Paź 2018
agrisudety
Administrator

 
Dołączył: 26 Paź 2018
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Składniki

żółtko
łyżka musztardy
sok z cytryny
sól
pieprz
200 ml oliwy
4 łyżki rosołu wołowego

sos worcester:
40 dag polędwicy wołowej ze środkowej części
5 dag parmezanu
5 dag rukoli

Robimy sos: żółtko ucieramy z musztardą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Stopniowo wlewamy oliwę, stale ucierając. Kiedy sos będzie spójny i gęsty, wlewamy chłodny rosół. Dodajemy kilka kropel sosu worcester, energicznie mieszamy.
Surową polędwicę dokładnie czyścimy z błon i żyłek. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na 30 min do zamrażalnika, aby mięso stężało, ale nie zamarzło. Ostrym nożem kroimy na jak najcieńsze plasterki, na ostrzu noża przenosimy na talerz. Skrapiamy przygotowanym sosem, oprószamy solą i świeżo
mielonym pieprzem.
Posypujemy płatkami parmezanu, układamy listki rukoli. Podajemy z cząstką cytryny i pieczywem.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Carpaccio wołowe
  Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin