Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna

Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny » Tatar wołowy
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
Tatar wołowy
PostWysłany: Nie 1:57, 28 Paź 2018
agrisudety
Administrator

 
Dołączył: 26 Paź 2018
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Tatar wołowy:
Składniki
2 porcje

1 szalotka lub mała cebula
20 małych kaparów
200g polędwicy wołowej (mięso musi być bardzo świeże i dobrze schłodzone)
2 łyżeczki brandy
2 fileciki anchois
2 łyżki musztardy dijon
2 surowe żółtka (skorupki sparzyć wrzątkiem)
sól, świeżo mielony pieprz


Przygotowanie

Przygotować dodatki - bardzo drobno posiekać cebulę, kapary przekroić na połówki. Mięso drobno posiekać, włożyć do miseczki, dodać 2 łyżeczki zimnej przegotowanej wody (mięso będzie miało bardziej luźną strukturę) oraz brandy. Wymieszać i uformować dwie porcje na talerzach. Mięso posypać dużą ilością świeżo mielonego czarnego pieprzu. Obok ułożyć dodatki (cebulę, kapary, fileciki anchois, musztardę dijon, żółtka). Podawać natychmiast z chlebem i solą.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tatar wołowy
  Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin