Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna

Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny » wołowina po żydowsku
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat 
wołowina po żydowsku
PostWysłany: Nie 1:19, 28 Paź 2018
agrisudety
Administrator

 
Dołączył: 26 Paź 2018
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5


Składniki na wołowina po żydowsku
1 kg wołowiny pieczeniowej - różowa a nie ciemnoczerwona
3 ząbki czosnku
sól zmiękczająca mięso
pieprz
2 cebule

Przygotowanie dania wołowina po żydowsku

Wołowinę troszeczkę obijam tłuczkiem, a następnie posypuję i wcieram sól do zmiękczania mięsa.

Kroje ząbki czosnku wzdłuż i wciskam w dziurki zrobione w mięsie cienkim nożem. Odstawiam mięso na pół godziny.

Na patelni rozgrzewam 3 łyżki oliwy, obsypuję mięso pieprzem i mąką, kładę na patelnię, obsmażam ze wszystkich stron i przekładam do brytfanki lub garnka, podlewając odrobiną wody. Wrzucam również pokrojoną cebulę i duszę do 2 godzin, sprawdzając czy woda nie wyparowała, jeśli tak, to uzupełniam.

Po uduszeniu kroję w plastry i polewam sosem z duszenia.

Doskonała na gorąco i na zimno. Podaję ją z chrzanem lub ćwikłą.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
wołowina po żydowsku
  Forum www.agrisudety.fora.pl Strona Główna » Wołowina / Przepisy kulinarne na potrawy z wołowiny
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)  
Strona 1 z 1  

  
  
 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu  



fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © phpBB Group
Theme designed for Trushkin.net | Themes Database.
Regulamin